Asztmás gyerekeknek fontos gyógyászati segédeszközt keres a Heim kórház

2021. december 18. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

„Kedves Szülők és Gyermekek, az asztmás és vírus kiváltotta zihálás kezelése során 7 év alatti gyermekeknél elengedhetetlen Ventolin alkalmazásához szükséges toldalék (Babyhaler, Parichamber, Fisiochamber) az országban hiánycikk lett. Kérünk ezért minden olyan családot, akinek otthonában megtalálható ez a készülék és nincs szüksége rá, segítse a Heim Pál Kórházban fekvő betegek gyógyulását (akár kölcsön adva)! A készülékek leadhatók a Heim Pál Kórház G épület földszintjén (Pulmonológiai Ambulancia)”

– ez a felhívás jelent meg körülbelül egy hete több helyen is, például a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének Facebook-oldalán. Rákeresve a termékekre, tényleg látható, hogy nehéz beszerezni, készlethiányt írnak. Úgy tűnik, valamilyen okból nem tudják olyan ütemben utángyártani, ahogyan szükség lenne rá.

Minden megosztás alatti kommentben látható, hogy sokan segítenek, és jelezték, hogy azt, amit nem használnak, be is vitték. Kollégánk telefonon érdeklődött a kórházban, hogy fogadnak-e még ilyen eszközt, és megerősítették, hogy továbbra is szükség van rá.

Leírása szerint ezen eszközök lényege, hogy a „spray formában kapható inhalációs gyógyszerek könnyű és hatékony belélegeztetését teszi lehetővé csecsemők és gyerekek részére maszkon, felnőtteknek szájcsutorán keresztül”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!