Letartóztatták azt a borsodi férfit, aki bajonettel támadt két rendőrre, mikor ki akarták hallgatni a házában

2021. december 16. – 16:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Járásbíróság csütörtökön egy hónapra rendelte el annak a borsodi férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy ellen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítanak, jelent meg a debreceni törvényszék oldalán.

A férfit még kedden akarták kihallgatni több büntetőügyben is gyanúsítottként saját házában a Miskolci Rendőrkapitányság rendőrei. A férfi ellenállt nekik, eltorlaszolta az ajtót, és az ablakon át próbált elmenekülni, amíg meg nem látta az udvarán a rendőröket. Miután a rendőrök bejutottak a házba, a férfi egy 40 cm teljes hosszúságú, 25 cm pengehosszúságú bajonettel az egyik rendőrt megpróbálta nyakon szúrni, illetve a mellkasát is megcélozta vele, sikertelenül. A második próbálkozásnál a kés hegye pár cm-re volt a rendőr mellkasától, mikor megállították. Az események után testi kényszert alkalmaztak, és előállították a férfit a miskolci rendőrkapitányságra. A két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A nyomozási bíró indokolásában elmondta, hogy ugyan a gyanúsított büntetlen előéletű,

„a rendelkezésre álló iratok alapján megállapítható, hogy korábbi erőszakos cselekmények miatt folyamatban volt eljárásokban a férfit kóros elmeállapota súlyos, illetve közepes fokban korlátozta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, illetve e felismerésnek megfelelően cselekedjen ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése estén újabb, hasonló jellegű szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.”

A Debreceni Járásbíróság a letartóztatás végrehajtásának helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, ahol pszichiátriai kezelést kapna. A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!