A magyarok 77 százaléka úgy gondolja, nincsenek biztonságban a gyerekek az interneten

2021. december 16. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Unió nyolc országban vizsgálta a lakosság álláspontját arról, hogy a gyerekek biztonságban vannak-e az interneten. Magyarországot a Hintalovon alapítvány képviselte a felmérésben.

A kutatás főbb megállapításai:

  • A magyar válaszadók 77 százaléka gondolja azt, hogy a gyerekek nincsenek biztonságban az online térben. A vizsgált országok közül ennél csak Franciaországban gondolják többen (79%) ugyanezt.
  • A válaszadók 76 százaléka hajlandó lemondani online adatvédelmének egy részéről, hogy lehetővé tegye olyan automatizált technológiai eszközök működését, amelyek a gyerekek szexuális bántalmazását megjelenítő tartalmakat monitorozzák, és felderítik a gyerekek szexuális kizsákmányolásának egyéb formáit.
  • Több mint kétszer annyian vannak, akik úgy vélik, hogy az online adatvédelem nem létezik (68%), mint azok, akik szerint igen (25%). Magyarország az egyetlen, ahol kis mértékben többen gondolták azt, hogy létezik az online adatbiztonság (49%), mint azt, hogy nem (45%).
  • 68 százaléka támogatja az Európai Unió azon tervét, hogy új rendeletet alkosson a gyerekek szexuális bántalmazását megjelenítő tartalmak online szolgáltató magáncégek általi monitorozására.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!