Egy hónap alatt hat kiló amfetamint rendelt a darkneten két soproni férfi, őrizetbe vették őket

2021. december 16. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya amerikai és német partnerszervekkel figyelte a darknetes piactereken történő illegális kábítószer-kereskedelmet, így derült ki, hogy szombaton három kiló amfetamin érkezik Németországból ismeretlen magyarországi címre. A rendőrség közleménye szerint a nyomozók a csomagküldő szolgálattal együttműködve órákon belül azonosították a csomag érkezési helyét, majd december 13-án, hétfőn egy vasi faluban elfogták a címzettet, és lefoglalták a külföldről érkezett csomagot.

Az egyik megrendelő, egy 31 éves férfi éppen a házkutatás során ért haza, így a rendőrök el is fogták, majd őrizetbe vették. A házkutatás során a garázsban egy precízen kiépített – szüretelést követő állapotban lévő – marihuánaültetvényt, a szárítón és az ingatlan különböző részein 3 kg marihuánát, 85 edényt növénycsonkkal, adagoló eszközöket, infralámpát, szellőztető berendezéseket, folyékony tápoldatot találtak a rendőrök. Az ültetvény kialakítása miatt a gyanúsított szüleit is elfogták.

A közlemény szerint a forrónyomos adatgyűjtés során a nyomozók beazonosították a kábítószercsomag másik megrendelőjét, egy 29 éves soproni férfit, akinél porciózásra alkalmas simítózáras fóliákat, kb. 20 kilogramm „felütő” fehér porállagú anyagot, szennyezett mérleget, valamit kétmillió forintot és háromezer euró készpénzt foglaltak le vagyonvisszaszerzés céljából.

A kihallgatások során a gyanúsítottak részleges beismerő vallomást tettek, a darknetes piactér feltérképezésekor kiderült, hogy a két – kihallgatásukat követően őrizetbe vett – soproni fiatal egy hónapon belül összesen 6 kg amfetamin rendelt Németországból, a fizetés módja pedig kriptovaluta volt.

Az őrizetbe vett három fiatal esetében a nyomozók egyidejűleg kezdeményezték letartóztatásukat a Sárvári Járási Ügyészségen, míg az egyik gyanúsított szülei szabadlábon védekezhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!