24.hu: Futómű nélkül szálltak le a debreceni reptéren az ITM légügyi szakemberei

2021. december 16. – 15:57

Másolás

Vágólapra másolva

Futómű nélkül szállt le december elején egy kisrepülő a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren – írja a 24.hu. A lap szerint egy 150 millió forintos Tecnam P2006N-ről van szó, ami a PharmaFlight flottájába tartozik, és értesüléseik szerint Győri Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) légügyi főigazgatója és Veres Zoltán műrepülő, a Közlekedési Hatóság vezető vizsgáztatója ültek a kormányok mögött.

A légügyi szabályok szerint hiába nem történt személyi sérülés, az eset balesetnek minősül, ezért a Debreceni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya már megindított egy eljárást légi közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt, és az ITM alá tartozó légügyi hatóság is vizsgálatot indított.

A PharmaFlight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ Zrt. – ami részben Győri tulajdona – és Veres azt írta a 24.hu-nak, hogy amíg tart a nyomozás, nem árulhatnak el részleteket, de nem cáfolták meg, hogy Győri és Veres ültek a gépen.

A PharmaFlightot 2014-ben alapították, az 5 milliárd forintos beruházás jelentős részét, 3,4 milliárd forintot az EU állt vissza nem térítendő támogatás formájában. A maradékot egy, az Eximbanktól kapott kölcsönnel fedezték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!