Új vasúti megállót kaptak a XVII. kerületiek

2021. december 12. – 14:30

Új vasúti megállót kaptak a XVII. kerületiek
Az új megállóhely – fotó: NIF Zrt

Másolás

Vágólapra másolva

Akadémiaújtelep – a neve annak az új vasúti megállónak, ami a Budapest-Hatvan vonalon jött létre, és az a célja, hogy XVII. kerületben élők könnyedebben tudjanak bejutni Budapest belvárosába. A megállóból a hatvani vonalon a Keletibe lehet eljutni.

„A megállóhelyhez 23 férőhelyes P+R parkoló rendszert telepítettek, amelyből 2 a mozgáskorlátozottak parkolását szolgálja. A beruházás során B+R kerékpártárolókat is kialakítottak. A parkoló megközelítése közúton a Pesti útról lehetséges, ennek érdekében átépült és kanyarodó sávval egészült ki a Pesti út – 506. utca kereszteződése, valamint jelzőlámpás csomópontot alakítottak ki új gyalogos átkelőhelyekkel” – írja az átadásról a Nemzet Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye. A megállóhoz lift is épült, de azt még nem tudták átadni, az jövő tavaszra csúszik.

Az új megálló tömegközlekedési összeköttetést is kap. „A Pesti úton közlekedő 161-es, 161A, 162-es, 162A, 195-ös, 202E, 262-es és az éjszakai 956-os, 968-as és 990-es busz is megáll az új megállóban december 12-étől, vasárnaptól, kapcsolódva a hatvani vonalon közlekedő személyvonatokhoz. Ezek a buszok a XVII. kerületben máshol nem biztosítanak átszállási lehetőséget a hatvani vonatokra, így mind Gödöllő, mind a Keleti pályaudvar felől könnyebben elérhetővé válik Rákoskeresztúr térsége” – írja az átadáshoz kapcsolódóan a BKK közleménye.

A mostani megállóátadás nem az egyetlen közösségi közlekedési fejlesztés a környéken. A Rákosmentét átszelő másik nagy vasúti szárnyvonal a szolnoki, ennek a korszerűsítési terve is folyamatban van. Ezen a vonalon a Madárdomb és a Helikopter lakópark között várható majd új megálló.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!