Örülhetnek az ingázók, egy sor fontos változás jön az új menetrendben

2021. december 12. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Indulás előtt érdemes lehet ellenőrizni a menetrendeket, ugyanis több közlekedési eszköz is máshogy jár majd a jövőben, cikkünk alján linkeltük a résztelet tájékoztatást.

Az MTI szerint a vonatok esetében több helyen csökkent a menetidő, ami miatt többek között a következő települések fővárosba vezető vonalain változott a menetrend:

  • Pusztaszabolcs
  • Hatvani
  • Érd
  • Százhalombatta
  • Dunaújváros

A csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatok menetideje 20 perccel rövidebb. Emellett minden budapesti elővárosi vasútvonalon jelentősen csökkentik, többségükön feloldják a karácsony és újév közötti közlekedési korlátozásokat.

Vidéken Debrecen, Nyíregyháza, Békéscsaba, Kecskemét, Szolnok térségében javul az elővárosi, illetve az InterCity közlekedés. Esztergom-Komárom vonalon, az Esztergom-Süttő közötti szakaszon is módosul a vasúti menetrend.

A nemzetközi közlekedésben újdonság, hogy a Rába InterCity helyett kedvezőbb indulási idővel két pár vonat is indul Budapest és Graz között.

A kedvező változtatásoknak több oka is van, például a pályafelújítások, járműbeszerzések, a győri és nyíregyházi fővonalakra például megérkeztek a KISS emeletes vonatok. De az is számíthatott, hogy

idén először a MÁV online közvéleménykutatást csinált nyáron, és figyelembe vette a lakosság javaslatait.

Vasárnaptól a H8-as és a H9-es HÉV vonalán is változik a menetrend. A jellemző járatsűrűség nem módosul, az indulási időpontok azonban változnak, hogy jobb legyen a csatlakozás a vasúthoz és a Volánbuszhoz. Erről a BKK oldalán tájékozódhat bővebben.

Több ponton változik a Volánbusz menetrendje is, továbbá újabb településeken használhatók a vasúti bérletek autóbuszokon is.

A vonat, hév és Volánbusz menetrendjéről részletes tájékoztatás itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!