24 embert zsúfolt a kisteherautójába egy embercsempész

2021. december 12. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

24 illegális bevándorlót vitt egy kisteherautó csomagterében egy embercsempész, akit a Tolna megyei Bogyiszlónál kapcsoltak le a rendőrök – olvasható a rendőrség honlapján.

A német rendszámú Opelt vasárnap hajnalban állították meg. A csomagtartóban kuporgó utasok személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

24-en ültek a csomagtartóban. Fotó: Police.hu
24-en ültek a csomagtartóban. Fotó: Police.hu

A kocsit egy 24 éves holland férfi vezette, akit előállítottak. Vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

A jogszabályok szerint az illegális határátlépőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség azt írja, hogy december 11-én egy nap alatt összesen 256 határsértőt tartóztattak fel és 46 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Csongrád-Csanád megyében összesen 148 határsértőt kaptak el. Bács-Kiskun megyében 74 határsértőt, Győr-Moson-Sopron megyében pedig 22 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Az feltartóztatott emberek ellenőrzésük során afgán, bangladesi, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!