Marhacsorda miatt volt útlezárás Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2021. december 12. – 14:12

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szürkemarha-csorda miatt több utat is órákra lezártak Jász-Nagykun-Szolnok megyében – írja a Szoljon.

A gulyát reggel fél nyolctól terelték át a téli szálláshelyükre, a a 442-es főúton Rákócziújfalutól Martfűig, majd a martfűi körforgalomtól, az ófalun keresztül, a 4627-es úton Mezőhék felé a Nagykunsági-főcsatornáig. Az errefelé vezető utat délelőtt 11-ig lezárták, hogy a marhák nyugodtan vonulhassanak.

Tavasztól őszig a Tisza-menti gyepterületen élő szürkemarhák lerágják az őshonos növényfajokra veszélyt jelentő gyomcserjéket és a gyalogakácot, ezzel fészkelőhelyet és életteret biztosítva számos madárfajnak, rovaroknak, kisemlősöknek.

Mivel az állatok télen nem jutnának elég táplálékhoz, minden évben át kell őket terelni a téli szálláshelyükre, ahol szénát és itatást kapnak tavaszig.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom