A következő 24 óra legfontosabb számai: -8 és +6

2021. december 12. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap délutántól hétfő estig – ahogy mondani szokás – változatos időjárás várható. Eső, havas eső, havazás, napsütés, viharos szél, és ez még nem minden. Bővebb információkért átadjuk a szót az Országos Meteorológiai Szolgálatnak.

Vasárnap délutántól a Dunától keletre többfelé várható csapadék, ami egyre nagyobb területen vált majd havas esőbe, kora estétől havazásba – közölte az OMSZ az MTI-vel. Hajnaltájt már kezd gyengülni, és a keleti határ felé húzódni a csapadék, ezzel egy időben viszont nyugaton gyenge eső, havas eső, az Alpokalján kis eséllyel ónos eső is kialakulhat.

Hétfőn a kezdetben még felhős keleti tájakon lassanként csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a havazás, hószállingózás. A nyugati részeken viszont erősen felhős, borult marad az ég, ott még gyenge eső, esetleg havas eső szórványosan előfordulhat. A legtöbb napsütésre a középső országrészben számíthatunk. Az északi, északnyugati szél többfelé lesz erős, viharos, jelentősen majd az éjszaka második felében mérséklődik a légáramlás. Hétfőn az északias szél már csak néhol erősödhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és +1 fok között alakul. A kevésbé felhős, szélcsendes részeken lesz a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 1 és 6 fok között várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!