A céges évzárók háromnegyedét lemondták idén

2021. december 9. – 18:38

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába indult jól a rendezvényszervező cégeknek az ősz, és hiába reménykedtek, hogy az idei karácsony megint a járvány előtti időszakhoz fog hasonlítani, az év végi céges bulik nagy részét lemondták. A Magyar Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetsége felmérése szerint ugyanis az év végi események csak körülbelül negyedét fogják megtartani.

A G7 a felmérés ismertetése mellett körbekérdezett a témában érintetett cégeknél. Szerintük ugyan ezekre a rendezvényekre nem vonatkoznak korlátozások, a fő megrendelőnek számító multik biztonsági okokból mégis lemondják a bulikat. A megtartott rendezvények jellemzően a kisebb cégek 20-30 fős évzárói.

A nagyobb események egy részét digitálisan fogják megtartani, ami általában úgy szokott kinézni, hogy a résztvevők otthonra kapnak egy karácsonyi csomagot és kamera előtt ünnepelnek. Ez viszont mind bevételben, mind munkamennyiségben messze elmarad a fizikai térben megtartott buliktól.

A rendezvényszervezők egyetlen reménysége, hogy az események körülbelül felét nem végleg mondják le, hanem csak elhalasztják jövő év elejére. A legtöbb cég ennek megfelelően február-márciusra várja a járvány lecsengését, és akkor tartanák meg „évzáróikat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!