Sok helyen ónos eső esik, nyugaton viszont 15 centis hó van már

2021. december 9. – 06:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt több megyére elsőfokú riasztást adott ki, amely Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém, Zala megyében van érvényben.

A havazás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, mert ezekben a megyékben a nap folyamán 20 centiméternél több hó is hullhat. Emellett szintén a havazás miatt Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A Dunántúlon a – kezdetben még több helyen vegyes formájú – csapadék csütörtök estig egyre nagyobb területen havazásba vált. Az Északnyugat-Dunántúlon, illetve a Dunántúli-középhegység térségében általában 5-15 centiméter körüli, főként a nyugati határszélen akár 20 centiméternél vastagabb hóréteg alakulhat ki. A Dunántúl északkeleti részén, főváros térségében, Északi-középhegységben általában maximum 5 centiméternyi hómennyiség gyűlhet össze. Az esti, éjszakai órákban gyengül, majd megszűnik a csapadék. Este, éjszaka a megélénkülő északnyugati szél az Észak-Dunántúlon, Dunántúli-középhegységben helyenként hordhatj. Péntekre virradó éjszaka a Dunántúlon helyenként sűrű köd képződhet. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

Frissítés: Az Időkép helyzetjelentése szerint reggel 10 órára nyugaton már 15 centi hó hullott, és keletebbre is hóba vált az eső. A Magyar Közút közlése szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében intenzíven havazik, és egészen az éjszakai órákig így lesz. A Közép-Dunántúlon és az Észak-Dunántúlon, valamint Somogy megyében az esőt ónos eső váltotta fel. Az időjárási körülmények miatt sok helyen lassabban halad a közlekedés, Vas megyében több helyen is forgalomkorlátozásra kell számítani.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!