Orbán kutyáinak nevezte az ittas vezetés miatt előállított férfi a vele szemben eljáró kilenc rendőrt

2021. december 9. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

Ittas vezetés és becsületsértés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, írja közleményében a Zala Megyei Főügyészség. Még májusban a férfi ittasan nekihajtott egy parkoló autónak a Zala megyei Lentiben. Személyi sérülés nem történt, viszont a parkoló autó megrongálódott, behorpadt az ajtaja és a lökhárítója, letört az egyik tükre. A férfi ennek ellenére elhagyta a baleset helyszínét, és hazavezetett. Amikor igazoltatni próbálták a rendőrök, a férfi ellenállt, ezért a járőrök testi kényszert alkalmaztak és megbilincselték, majd pedig vér- és vizeletvétel céljából előállították.

Ekkor már összesen kilenc rendőr vett részt az intézkedésben, akiket válogatott kifejezésekkel szidalmazott az „intézkedés okán felindult idegállapotba került” férfi, például hülyének, köcsögnek, senkiházinak és „Orbán kutyáinak” nevezte őket.

Ez csak pár példa volt, az ügyészség közleménye részletesen taglalja, hogy a vádlott hogyan sértegette a vele szemben fellépő rendőröket: többeket zsírdisznónak nevezett; kijelentette, hogy csak azért mentek rendőrnek, mert máshol nem tudnának érvényesülni; azzal fenyegetőzött, hogy kirúgatja őket és baseballütővel veri szét a fejüket, miközben a „bohóc”, „pórnép”, „csicska” és a „mekemóka” jelzők is elhangzottak.

Mivel a vádlott megtagadta az együttműködést és folyamatosan agresszívan viselkedett, ezért kényszervérvételt alkalmaztak nála. Az ügyészség szerint a vádlott kijelentései a rendőrök „társadalmi megbecsülését és tekintélyét munkakörük ellátása kapcsán súlyosan sértették, a vádlott magatartásán az azt észlelők megbotránkoztak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!