Hideg, borult, helyenként esős és havas hétvégére számíthatunk

2021. december 09. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

A hét végén is várható havas eső, hószállingózás, és a hóval borított területeken mínusz 10 foknál hidegebbre is számítani kell – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján az MTI.

Pénteken általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként tartósabban párás, ködös területek is előfordulhatnak. Délelőtt a legtöbb helyen fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Csak kevés helyen lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. A legtöbb helyen valószínűleg nem esik majd sokat, a Tiszántúlon azonban napközben még előfordulhat kisebb eső, majd ott is megszűnik a csapadék.

A tartósan borult tájakon hószállingózás, szitálás sem kizárt. A minimumok általában mínusz 6 és plusz 3 Celsius-fok között alakulnak, de a vastag hóval borított tájakon akár mínusz 10 fok alá is lehűlhet a levegő. A maximumok jellemzően 0 és plusz 5 fok között alakulnak, de a vastag hóval fedett tájakon egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Szombaton is erősen felhős vagy borult lesz az ég. A délutáni óráktól a déli megyékben elszórtan várható döntően eső, a Dél-Dunántúlon havas eső, esetleg hó is eshet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 2 fok között alakul, de a hóval borított, kevésbé felhős nyugati tájakon ennél lényegesen hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között valószínű.

Vasárnap a Dunántúlon közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, keleten azonban erősen felhős vagy borult marad az ég. A Dunántúlon nem valószínű csapadék, a Dunától keletre azonban több helyen is lehet vegyesen eső, havas eső, hó. Az északnyugati, északi szél nagy területen már hajnaltól kezdve viharossá fokozódik, az ország egyes részein hófúvást is okozhat. A minimum-hőmérséklet jellemzően mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!