Ónos esővel jön az újabb havazás

2021. december 7. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán a ködfoltok feloszlását követően délelőtt még napos idő lesz, majd délután, este megnövekszik a felhőzet nyugat felől, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Este a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon már lehet vegyes csapadék: délnyugaton inkább eső, északabbra havas eső, havazás, de néhol ónos eső is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Csütörtökön hajnalban megérkezik térségünkbe a mediterrán ciklon. Kezdetben ónos eső eshet Veszprém, Fejér, Tolna megye nagy részén és néhol Pest, Zala és Baranya megyékben. Majd délelőtt az ónos eső esőbe, északon hóba vált át, közölte az Időkép.

Nyugaton és a halmazállapot-váltás térségében 3 centi hó hullhat. Az északi határ közelében helyenként 5–10 cm, magasabb hegycsúcsainkon 10–15 centi gyűlhet össze. Napközben 1–8 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A havazás a legészakibb tájakon péntek hajnalig is eltarthat, napközben kelet felé távozik a csapadék. Napközben egyre több helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a délnyugati szél néhol megélénkülhet. Hajnalban mínusz 6 – plusz 4, kora délután 1–7 fok valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!