Pert nyert az I. kerületi önkormányzat a Ruszwurm cukrászda ellen

2021. december 04. – 18:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az I. kerületnek adott igazat a bíróság, miután a több mint 190 éves Ruszwurm cukrászda, illetve a Korona Cukrászda használati és bérleti jogairól szóló vita pereskedésbe torkollott – derül ki a kerület polgármesterének Facebook-posztjából.

A Szamos Miklós érdekeltségébe tartozó cukrászdáknak még az előző, fideszes vezetés alatt romlott meg a viszonya a kerülettel, 2015-ben ugyanis a Nagy Gábor Tamás által vezetett önkormányzat felmondta a bérleti szerződéseiket. Ezt Szamos megtámadta, így a fideszes polgármester 2019-ben bíróság elé vitte az ügyet, aztán V. Naszályi Márta személyében új, ellenzéki polgármestere lett a kerületnek.

V. Naszályi megválasztása után szüneteltette a peres eljárást és egyezkedni próbált Szamossal. Állítólag közel jártak a megegyezéshez, de a cukrászda üzemeltetője végül kihátrált, így folytatódott a per. Az új polgármester szerint a bíróság elsőfokon gyors és rövid eljárásban minden kérdésben az I. kerületi önkormányzatnak adott igazat, egy eljárásban pedig másodfokon is. A bíróság megállapította, hogy a bérleti jogviszonyok megszűntek, az önkormányzatot jogosan illeti meg százmillió forintos nagyságrendű használati díj – írja V. Naszályi Márta.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass