Öt újság is valótlanul állította, hogy LMBTQ-propagandát végez a Hintalovon Alapítvány az óvodákban

2021. december 03. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság jogerős döntése alapján valótlanul öt lap is azt állította 2020 októberében a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványról, hogy gyerekvédelmi tevékenységbe bújtatott LMBTQ-propagandát végez az óvodákban – írta a Telexnek Méth Barbara, a Hintalovon Alapítvány kommunikációs vezetője. A gyermekjogi alapítvány honlapján is közzétett ítéletek szerint a bíróság helyreigazításra kötelezte a Pestisrácok, a Magyar Nemzet.hu, a Mandiner, a Vasárnap.hu és az Origo szerkesztőségét is.

„A hazug állításokkal szemben a valóság az, hogy a gyermekvédelemben dolgozóknak és a III. kerületi óvodákban dolgozó óvodapedagógusoknak szerveztünk átfogó képzést a gyermekvédelemről, a gyermekvédelmi irányelvek gyakorlati megvalósítási lehetőségeiről az Óbudai Önkormányzat felkérésére egy konkrét szexuális visszaélési eset, egy óvodás gyerek bántalmazása kapcsán elindult folyamat részeként” – írta Méth Barbara.

„A hamis hírek terjesztése miatt indított sajtóhelyreigazítási-pereket mind jogerősen megnyertük, és a médiumokat arra kötelezte a bíróság, hogy a valótlan állítások helyreigazítását közzétegyék a felületeiken, ennek az origo.hu a mai napig nem tett eleget” – tette hozzá a gyermekjogi alapítvány kommunikációs vezetője.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass