Öt újság is valótlanul állította, hogy LMBTQ-propagandát végez a Hintalovon Alapítvány az óvodákban

2021. december 3. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság jogerős döntése alapján valótlanul öt lap is azt állította 2020 októberében a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványról, hogy gyerekvédelmi tevékenységbe bújtatott LMBTQ-propagandát végez az óvodákban – írta a Telexnek Méth Barbara, a Hintalovon Alapítvány kommunikációs vezetője. A gyermekjogi alapítvány honlapján is közzétett ítéletek szerint a bíróság helyreigazításra kötelezte a Pestisrácok, a Magyar Nemzet.hu, a Mandiner, a Vasárnap.hu és az Origo szerkesztőségét is.

„A hazug állításokkal szemben a valóság az, hogy a gyermekvédelemben dolgozóknak és a III. kerületi óvodákban dolgozó óvodapedagógusoknak szerveztünk átfogó képzést a gyermekvédelemről, a gyermekvédelmi irányelvek gyakorlati megvalósítási lehetőségeiről az Óbudai Önkormányzat felkérésére egy konkrét szexuális visszaélési eset, egy óvodás gyerek bántalmazása kapcsán elindult folyamat részeként” – írta Méth Barbara.

„A hamis hírek terjesztése miatt indított sajtóhelyreigazítási-pereket mind jogerősen megnyertük, és a médiumokat arra kötelezte a bíróság, hogy a valótlan állítások helyreigazítását közzétegyék a felületeiken, ennek az origo.hu a mai napig nem tett eleget” – tette hozzá a gyermekjogi alapítvány kommunikációs vezetője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!