Kokaint rendelt a tejfakasztó bulijára egy felsőtárkányi apa, két évre börtönbe kerülhet

2021. december 1. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőrségi rajtaütés szakította félbe annak a felsőtárkányi férfinak a tejfakasztó buliját, aki kislánya megszületése alkalmából kokaint rendelt egy budapesti dílertől, olvasható az Ügyészség oldalán.

A tavaly júniusi ünnepségre a díler az esti órákban érkezett meg több mint négy gramm tiszta hatóanyag tartalmú kokainnal. A 39 éves apa 200 ezer forintot fizetett érte, majd a drogot elrejtette a lakás különböző pontjain. A rendőrök ezt követően csaptak le az elkövetőkre, akiknél drogtesztet is végeztek, ami kimutatta a megelőző drogfogyasztás nyomait is.

A rendőrség a budapesti díler otthonában tartott házkutatáson a csekély mennyiség felső határát jóval meghaladó mennyiségű kokaint, valamint forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező tiltott teljesítményfokozó szereket, és az azok beadásához szükséges eszközöket is talált.

Az Egri Járási Ügyészség kábítószer tartásával elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a két terheltet, emellett a budapesti férfival szemben gyógyszerhamisítás bűntette és átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt is vádat emelt.

A vádhatóság a budapesti férfival szemben 5 év fegyházat, míg az apával szemben 2 év börtönbüntetés kiszabását kérte, valamint a kereskedő esetében vagyonelkobzást is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!