A 23 évvel ezelőtti Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját hozták haza Magyarországra

Legfontosabb

2021. december 1. – 06:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az 1999-es Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját hozták haza Magyarországra német és osztrák rendőrök – derül ki a Police.hu közleményéből. Az alvilágban fontos szerepet betöltő Döcher Györgyöt és bolgár testőrét 1999. február 2-án egy XV. kerületi presszóban lőtte le egy ismeretlen férfi. A Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztálya emberölés gyanúja miatt nyomozott a szlovák állampolgárságú D. Alex és B. Karol ellen.

A két gyanúsított ellen európai elfogatóparancsot adtak ki. Idén október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban fogták el a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd az osztrák rendőrség közreműködésével november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, ahonnan a TEK műveleti egységei szállították Budapestre.

A szlovák férfit november 30-án gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására.

D. Alex korábban H. Sándor (Turek) néven szerepelt a bűnügyi hírekben, de megváltoztatta a nevét. Ő Döcher György gyerekkori barátja volt. Neki az egyik szlovákiai magyar gengszterfőnök, Sátor Lajos biztosította a bérgyilkost, írta a Hvg.hu.

Az alvilágban Csontkezűnek nevezett Döcher György vállalkozó 1999-ben ötéves börtönbüntetését töltötte, de hivatalosan tartózkodott a börtön falain kívül a XV. kerületi Szent Korona útján lévő Palotás kisvendéglőben (ami egyébként az övé volt). A helyre egy géppisztolyos férfi lépett be, odament az asztalukhoz, majd kivégezte őt és a testőrt. Ott ült Döcher felesége is, de ő sértetlen maradt.

Érdekes módon eközben a presszóban ült a katonai titkosszolgálat két tisztje is, akik éppen a szabadnapjukat töltötték. Miután a gyilkos kilépett az utcára, egy idős ember megpróbálta feltartóztatni, de a merénylő olyan erővel lökte el őt, hogy az idős ember maradandó sérülést szenvedett. A gyilkos ezután beszállt a közelben várakozó autóba, majd elhajtottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!