Szijjártó: Bizonyos országok és szervezetek arra készülnek, hogy beavatkozzanak a magyarországi választásokba

2021. november 30. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

A titkosszolgálat érzékeli az előkészületeit annak, hogy bizonyos országok és szervezetek beavatkoznának a magyarországi országgyűlési választásokba – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CNN-nek.

Szijjártó annak kapcsán beszélt erről, hogy szerinte rosszul idézték a Financial Timesnak adott interjúját, ahol azt írták, hogy az Egyesült Államok akarna beavatkozni a választásokba – írja a 444.

Szerinte Magyarország mindig is a Nyugat és a Kelet között őrlődött, a történelem folyamán mindkét oldalról próbálták befolyásolni a belügyeket. Ezek alapján arra készül, hogy ez a tavaszi országgyűlési választásokon is így történhet.

A külügyminiszter azzal folytatta, hogy szerinte bizonyos nagykövetségek „kormányellenes cikkeket” finanszíroznak, vagy pályázati úton adnak pénzt „a kormány ellen dolgozó” sajtónak. A közakarat befolyásolásával kapcsolatban azt mondta, hogy ez az ő tárcája alá tartozik, és „mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk, hogy kizárólag a magyar emberek dönthessenek az ország jövőjéről”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!