Nem szűnik meg az Euronews magyar adása

2021. november 30. – 12:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Telekom tévés szolgáltatásának előfizetői érdekes információval találkozhattak ma, amelyről egyik olvasónktól kaptunk tájékoztatást. Mint a szövegben olvasható:

„december 15-étől az Euronews csatorna magyar adása megszűnik, helyette az angol nyelvű adás lesz elérhető”.

Fotó: Olvasó / Telex
Fotó: Olvasó / Telex

A Telex megkereste az Euronews magyar adásának igazgatóját, aki kérdésünkre azt válaszolta, hogy szeretne mindenkit megnyugtatni, hogy

„a hírcsatorna magyar adása egyáltalán nem szűnik meg. Ahogy azt korábban többször is elmondtuk, nézőink továbbra is változatlan formában elérhetik Európa és a világ legfontosabb híreit televízión és online egyaránt. A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a nézők által lefotózott pop up üzenet technikai hiba folytán kerül csak ki a képernyőkre, az egy korábban kiküldött üzenet, amit nem tudtak visszavonni.”

Kert Attila arra utalt, hogy november 12-én már egyszer megjelent az a hír a sat-tv-radio nevű oldalon, hogy november 30-án leáll a magyar nyelvű adás. Akkor a Media1 portálnak Caroline Philips, az Euronews médiakapcsolati vezetője cáfolta a hírt. Mint mondta, „az EU-támogatások csökkentése miatt az Euronews-nak valóban felül kellett vizsgálnia a folyamatait, és bizonyos, EU-finanszírozású projektjeit, például a magyar adást, de az Euronews a magyar adás fontosságára tekintettel úgy döntött, hogy az uniós támogatások csökkenése ellenére is tovább működtetik azt”.

Kert Attila a Telexnek adott nyilatkozatában ugyanakkor utalt arra, hogy „a jövő évben várható egy kisebb technikai átalakítás, de ez szintén nem a magyar tévéadás megszűnését jelenti”. Ezzel kapcsolatban a Media1 egy hete azt írta, hogy úgy tudják, az Euronews az eddigi műholdas terjesztésről átáll arra, hogy más technológiával, digitális úton, közvetlenül juttatja el a programjának jelfolyamát a kábelszolgáltatóknak. De a műholdas adást csak akkor kapcsolják majd le, ha már minden kábelszolgáltatóhoz eljutott közvetlenül a digitális jel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!