Ellenzéki összefogás: Kövér mondjon le a házelnöki tisztségéről a kiszivárgott beszéd miatt!

2021. november 27. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég jelent meg a Direkt36 cikke a Telexen arról, hogy egy tavaly februári beszédből kiszivárgott hangfelvételen Kövér László arról beszél, az ellenzék jelenti Magyarországon a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot.

A Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, amiben követelik az Országgyűlés elnökétől, kérjen bocsánatot több millió magyar embertől.

„az, hogy Kövér a nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek ad ”kilövési engedélyt„ politikai ellenfeleire, az minden demokratikus határon túlmegy.”

Szerintük a kiszivárgott hangfelvétel

„egy újabb bizonyítéka, hogy a Pegasus kémszoftver használata és a botrányos lehallgatások mögött a Fidesz legfelsőbb vezetésének döntése áll.”

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő Facebook-posztban kommentálta a történteket, azt írta, Kövér számára nem történt meg a rendszerváltás, az elhangzottak alkotmány- és törvénysértőek, egyben „a többpárti képviseleti demokráciával szemben a hatalom kizárólagos birtoklására való törekvést fejezik ki.”

A képviselő szerint

„Kövér László méltatlan arra, hogy egy magát legalábbis papíron demokráciának nevező ország házelnöke legyen.”

A kiszivárgott hangfelvételt itt tudja meghallgatni:

Közleményt adott ki szombaton dél körül az egységbe tömörült ellenzék is. Ebben egyebek mellett távozásra szólították fel Kövér Lászlót a tisztségéből. Véleményük szerint az Országgyűlés elnöke a „legsötétebb diktatúrákat idéző módon uszít az egységes ellenzék ellen és gyakorol politikai nyomást titkosszolgálati vezetőkre” a vonatkozó hangfelvételen, és szerintük az elhangzottak a Pegasus-gate közvetett bizonyítékát is jelenthetik.

Magyarázatot követelnek arra is, kinek a megbízásából és milyen célból tartotta ezt a politikai beszédet, és követelik azt is, hogy a kormány foglaljon állást az ügyben, illetve, hogy adjanak tájékoztatást a Pegasus-szoftver felhasználásáról ellenzéki szereplők esetében.

„Az elmúlt 30 év legmocskosabb hazai botránya, a Pegasus-gate eddig nyilvánosságra került ténysorai alapján Orbán Viktor és kormánya méltatlan Magyarország polgárainak képviseletére, ahogyan Kövér Lászlónak sincs helye a magyar közéletben. A nyilvánosságra került hangfelvétel alapján felszólítjuk Kövér Lászlót, még ma mondjon le házelnöki tisztségéről!” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!