Tizenkét évnél fiatalabb diákját hálózta be az informatikatanár, és szexuális erőszakot követett el rajta

2021. november 26. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú diákját molesztálta egy férfi egy Gödöllő környéki településen, az ügyészség most vádat emelt ellene minősített szemérem elleni erőszakért és megrontásért.

A férfi informatikát tanított egy általános iskolában, áldozata egy tizenkét évnél fiatalabb fiú volt. Azzal férkőzött a bizalmába, hogy elárult néhány játéktrükköt, így elérte azt is, hogy a gyerek felment a lakására, ahol együtt játszottak a számítógépen. „Az elkövető magatartásával teljesen befolyása alá vonta a fiút” – írta az ügyészség.

A tanár először az iskolában követett el szexuális erőszakot ellene, majd ezt többször megismételte. Azt hazudta neki, hogy van egy barátnője, és neki nyugodtan mesélhet „a közöttük lévő viszonyról”.

Valójában az állítólagos barátnő is maga a tanár volt. Az álnéven csetelést csak arra használta fel, hogy elhitesse a fiúval, hogy nincs semmi rossz a kapcsolatukban.

Tud segíteni! Ha tudomása van bajba jutott, bántalmazott gyerekről, vagy aggódik, mert felmerül ennek a gyanúja, hívja a Gyermekvédő Hívószámot, a 06 (80) 212-021-et! A hívás anonim, ingyenes, és a szám a nap 24 órájában él. A veszélyeztetettségről szóló jelzést a hívásokat fogadó szakemberek továbbítják az illetékes hatóság felé. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett szolgáltatásról itt talál bővebb információt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!