Az Európai Bizottság 250 millió euró többlettámogatást ad Magyarországnak vakcinabeszerzésre és a túlórázó orvosok, nővérek anyagi kompenzációjára

2021. november 26. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Bizottság (EB) 250 millió eurót juttat Magyarországnak a REACT-EU forrásaiból a foglalkoztatás, az egészségügyi dolgozók és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek támogatására, írja közleményében az EB magyarországi képviselete.

A 250 millió euró összegű többlettámogatás 13 millió adag vakcina beszerzését szolgálja olyan Covid–19-oltóanyagokból, melyek használatát engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség.

Ezenfelül a többlettámogatás arra is szolgál, hogy

pénzügyi kompenzációban részesüljön az a mintegy 7000 magyar orvos és ápoló, aki túlórában dolgozott a világjárvány során.

A REACT-EU összesen 50,6 milliárd euró többletfinanszírozást biztosít 2021 és 2022 folyamán, a támogatott intézkedések középpontjában pedig a munkaerőpiac ellenálló képességének növelése, a foglalkoztatás, a kkv-k és az alacsony jövedelmű családok támogatása, valamint a zöld és digitális átállás és a fenntartható társadalmi-gazdasági helyreállítás időtálló alapjainak megteremtése áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!