Szexre kényszerítette volna, zsarolta alárendeltjeit egy volt katona

2021. november 25. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egy volt katona ellen folytat nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, mert az szexre akarta kényszeríteni alárendeltjeit, közölte a vádhatóság. A gyanú szerint ugyanis a férfi 2019 januárjától – a későbbiekben elöljáróként – ismétlődően arra próbálta rávenni a sértettet, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele, amit a nő minden alkalommal elhárított.

Az elutasítást követően a gyanúsított kritizálni kezdte a sértett munkavégzését, és közölte, hogy ezt addig folytatja, amíg a nő nem enged neki. Miután a sértett mindezek ellenére sem volt hajlandó a gyanúsítottal szexuális kapcsolatot létesíteni, a férfi több alkalommal, különféle, az állományviszonyát is érintő fenyegetésekkel próbálta elérni, hogy a nő tegyen eleget a felszólításnak.

A volt katona 2021 májusában egy gyakorlat során – majd később többször is – egy másik alárendeltjével is közölte, hogy szexuális cselekményt akar vele végezni.

Miután a sértett ezt visszautasította, a gyanúsított – a szexuális kapcsolat létesítése érdekében – kritikával illette a munkáját, és azzal fenyegette, hogy el fogja távolítani a honvédségtől.

Az ügyészség kétrendbeli, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, aki nem tett vallomást, és panaszt jelentett be a megalapozott gyanú közlése ellen.

A vádhatóság a két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását indítványozta, amelyet a nyomozási bíró egy hónapra elrendelt. A katona szolgálati jogviszonya időközben megszűnt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!