Összegyűlt a pénz a Budapest Bike Maffia rászoruló nőknek nyíló nőgyógyászati rendelőjének kezdeti költségeire

2021. november 25. – 22:47

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 9,8 millió forintot ajánlottak fel támogatók a Budapest Bike Maffia (BBM) jótékonysági szervezet hajléktalan és rászoruló nők számára kialakított nőgyógyászati rendelőjére – írta a szervezet a Facebookon.

A gyűjtést november közepén indították, de ezt 11 hónapos tervezés, szervezés előzte meg. Három és fél nap alatt több mint négymillió forint gyűlt össze, a maradék több mint ötmillió pedig további három és fél, négy nap alatt. A BBM a kezdeményezést a BMSZKI-vel közösen indította, a tervezés alatt jutottak arra, hogy az induláshoz 9,8 millió forintra van szükségük.

Bár belátják, ez alacsonynak tűnik, úgy gondolják, hogy elég lesz, mert sokan pénz mellett/helyett pro bono vagy csapott áras munkát ajánlottak fel, és a tervek szerint az orvos, nővér és szociális munkás az első hónapokban nem napi, hanem heti 6-8 órában dolgoznak majd. A terv az, hogy hosszú távon a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő finanszírozza majd az intézményt.

Ilyen pro bono felajánlás volt például Fejes Gergőé, aki elkészítette a rendelő látványterveit.

Bár az induláshoz elég pénz folyt be, de továbbra is várják az adományokat, amikből a további működést finanszíroznák (például fejlesztésre, kialakításra, laborra vagy hatékonyabb gyógyszerekre). Februárra tervezik a rendelő nyitását, addig pedig rendszeresen tudósítanak a dolgok alakulásáról.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!