Lázár: Mindenkinek jogában áll hülyének lenni és meghalni

2021. november 24. – 22:55

Másolás

Vágólapra másolva

Laza hangvételű online tájékoztatót tartott szerda este élőben Lázár János a Szeged–Hódmezővásárhely tram-trainről, de a nézők kérdései között más témák is szóba kerültek. Egy oltásellenes nő levelét a fideszes képviselő és kormánybiztos azzal kommentálta, hogy „mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni”.

Lázár élő facebookos lakossági fórumáról a szegeder számolt be. A talán Lázár dolgozószobájában, könyvespolc előtt készült videón a projekt kormánybiztosa részletesen válaszol az emberek kérdéseire. Az egyik kérdésnél (a videón 30:46-nál) egy oltásellenes nő azzal támadja a volt minisztert, hogy „hogyan tud Lázár tram-trainezni, amikor ő vegzálva van”.

„Óriási intellektuális teljesítmény”

– kommentálja Lázár a közlekedésfejlesztés és a vakcina összekapcsolását, miközben többször is nevesíti a levél íróját, felolvasva, hogy az illető szerint nincs is semmiféle járvány, az oltással csak nyomorékká teszik az embereket, az oltás támogatói pedig „aljas beteg állatok”.

Lázár ezután elég erős szavakkal söpörte le az oltásellenes álláspontot.

„Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni”

– mondta Lázár a kamerába, majd azzal folytatta, hogy a jelenlegi körülmények között azonban a társadalom egészségét is kockáztatja, aki nem tartja be a járványügyi intézkedéseket és javaslatokat:

„Azonban mások életének a kockáztatásáról van szó. Az a kérdés, hogy mások életét kockáztathatja-e, illetve hozzájárul-e egy társadalom egészségéhez, megmeneküléséhez és ahhoz, hogy ez a társadalom túlélje a Covidot azzal, hogy ha magát beoltatja. Én úgy gondolom, hogy aki fölveszi a védőoltást, az mind hozzájárul, hogy ezen minél hamarabb túllegyünk, és hogy ezt a nehéz időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen túléljük.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!