Űrmérnökképzés indul a Műegyetemen

2021. november 24. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

2022 szeptemberétől a BME speciális szakembereket képző űrmérnök és építmény-informatika mesterképzést is indít – olvasható a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) Telexnek is elküldött közleményében. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) nyolc karon, 25 alapszakon és 38 mesterszakon tanulhatnak a hallgatók műszaki, informatikai természettudományi, gazdasági és társadalomtudományi területeken.

A jövő szeptemberben induló űrmérnök mesterképzés 5 műegyetemi kar együttműködésében jön létre; a hallgatók űripari projektekbe kapcsolódhatnak be akár az egyetemen, akár ipari partnereknél. A megszerzett tudást mind a hazai, mind a nemzetközi űrszektorban kamatoztathatják, a kutatási területen kiemelkedők pedig akár doktori (PhD) képzésen is folytathatják tanulmányaikat.

Az angol nyelvű építmény-informatikai mérnökképzés az építőiparban is teret nyerő digitalizációt helyezi középpontba, az itt végző hallgatók az épített környezettel és létesítményekkel kapcsolatos kihívások informatikai, valamint építőmérnöki tudást igénylő problémáinak megoldására is alkalmassá válnak – olvasható az egyetem közleményében.

A november 26-án induló Online Nyílt Napok programsorozaton az új képzésekről is tájékozódhatnak majd a felvételizők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!