Szerda hajnalban őszi hidegrekord lehet, péntekre a hó is megérkezhet

2021. november 23. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd éjszaka az ország döntő részén derült lesz az ég, csak északkelet fölé sodródhatnak felhők, emellett foltokban pára, köd képződhet, ez azonban a reggeli órákban gyorsan megszűnik, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán a napsütésé lesz a főszerep, túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk,

írják, és hozzáteszik, estére mindenütt veszít erejéből az északias szél, szerdán többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között valószínű. A fagyzugokban, homokhátságokon ennél akár még hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 5 és 9 fok között alakul.

Facebook-posztjukban hozzáteszik, hogy az ország legtöbb pontján olyan hideg még nem volt ebben az őszi szezonban, mint ami a szerdára virradó éjjel várható. „A szerdai napi minimumrekord (-23,0 fok) nem lesz veszélyben, a szezonrekord (-7,0 fok, okt. 25) azonban nagy eséllyel megdőlhet (meglepődnénk ha nem dőlne meg). A fagyzugokban akár -8 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Aki ”csillaggarázsban„ parkol érdemes a szélvédő jégmentesítését bekalkulálni az indulási időbe vagy előtte gondoskodni a védelméről” – írják.

Péntekre pedig már úgy tűnik, megérkezhet a hó is az ország egyes pontjaira. Az OMSZ előrejelzésében azt írja, pénteken „többfelé várható eső, de éjfélig az ország északnyugati felén havaseső, főleg a magasabban fekvő részeken havazás is előfordulhat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!