Elbocsátások és átszervezés kezdődött az MTI-nél

2021. november 23. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Média1 több, egymástól független forrás megerősített információi szerint elbocsátották a Magyar Távirati Irodától Pietsch Juditot, az MTI külpolitika-rovatának egyik vezető szerkesztőjét, ezt megelőzően egy másik munkatársat is elküldtek, a velük való szolidaritás jegyében pedig három másik munkatárs is távozott a hírügynökségtől. A médiával foglalkozó portál értesüléseit több MTI-s forrásból a Telexnek is megerősítették.

Az MTI Sajtószakszervezet levélben tiltakozik a döntés ellen, a történtek hallatára pedig azonnal felmondott az állami hírügynökség egyik veterán munkatársa, Pietsch Lajos (Pietsch Judit édesapja), de a Pietsch Judittal való szolidaritás jegyében ugyancsak beadta felmondását Petky József volt belgrádi tudósító és Garzó Ferenc volt római és bukaresti tudósító is. A Média1 MTI-s körökből úgy tudja, hogy több munkatárs is a felmondást tervezi.

Az elbocsátások annak ellenére történtek, hogy az MTI-t az ernyője alatt tudó közmédia, azaz a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezetése előzőleg még azt ígérte, hogy az MTI-ben induló átszervezés nem jár majd elbocsátásokkal.

Az MTI sajtószakszervezeti titkára levelet küldött a Duna Médiaszolgáltatónak, hogy megtudják, miért küldték el a dolgozókat. Ebből kiderül az is, hogy módosítják a hírügynökség szervezeti és működés szabályzatát, és az eddigi szerkesztőségeket két szerkesztőségbe szervezik át.

Kerestük a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-t és az MTVA-t is, hogy megtudjuk, mi áll az elbocsátások és az átszervezések hátterében, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!