Balog Zoltán szerint a járvány figyelmeztetés azoknak, akik átlépik a tudomány, a nemzet és a család határait

2021. november 23. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Balog Zoltán református püspök szerint a pandémia nem Isten büntetése, még csak nem is Isten üzenete, ugyanakkor érdemes „az ige fényében megvizsgálni” – olvasható az MTI tudósításában.

Az Orbán-kormányok korábbi emberi erőforrások minisztere úgy látja, hogy ilyen globális, az egész világot érintő válság utoljára az őstörténetben volt, Bábel tornya vagy az özönvíz történetének idején. (A miniszter szavai szerint tehát a spanyolnátha vagy a pestisjárvány nem említhető egy lapon a koronavírussal.)

Balog szerint érdemes ezen ószövetségi szövegek alapján értelmezni a világjárványt.

A határokat nem tisztelő embert figyelmezteti a járvány, aki azt gondolja, hogy büntetlenül át lehet lépni a teremtési rendben gyökerező határokat, lehet röpködni a világban, át lehet lépni a tudományok, a nemzet, a család határait

– jelentette ki.

Balog tanulságosnak nevezte azt is, hogy a járvány megmutatta, Magyarországon a lakosság körülbelül egyharmada bizalmatlan bármilyen központi utasítással szemben, még akkor is, ha politikai konszenzus van mögötte.

Egyformán tanulságos a döntéshozóknak és az egyházi embereknek, hogy léteznek ilyen központi üzenetekkel elérhetetlen „zárványok” Magyarországon – tette hozzá.

Balog a Magyarországi Református Egyház zsinatának megnyitóján szólalt fel, a járvány mellett a református törvények reformjáról, a lelkipásztorok jövedelemkiegészítéséről, a református felsőoktatásról és a határon túli egyház helyzetéről is beszélt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!