Egy kriptotőzsde rendszerhibáján akart meggazdagodni, de vádemelés lesz a vége

2021. november 21. – 09:21

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kriptovaluta-tőzsde hibáját kihasználva több mint 53 millió forintot lopott egy férfi tavasszal, de lebukott és rendőrkézre került.

A police.hu közleménye szerint a kriptotőzsde üzemeltetője 2021. március 26-án tett feljelentést, mert gyanús tranzakciót észlelt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kibernyomozói kiderítették, hogy a sorozat 2021. március 16-án kezdődött, amikor a 27 éves Sz. Norbert Attila mobiltelefonjával belépett a tőzsde felületére, majd egy rendszerhibát kihasználva a tárcáján lévő kriptovaluta tizenhatszorosának megfelelő összeget állított elő. Az így megszerzett kriptovalutát három nappal később átutalta a másik számlájára, majd értékesítette.

Miután az értékesítés sikeres volt, elhatározta, hogy újra megcsinálja ugyanezt még több kriptovalutával. Március 20-án ismét belépett a rendszerbe, majd a frissen vásárolt valutáját hasonló módon az 546-szorosára növelte. A 27 éves férfi ezzel a módszerrel 53 389 329 forint kárt okozott a kriptovaluta-tőzsde üzemeltetőjének.

A rendőrök a nyomozás eredményeként gyanúsítottként hallgatták ki a dunakeszi férfit, aki feltáró vallomást tett. A nyomozók különösen nagy kárt okozó csalás elkövetése miatt vádemelési javaslattal fordultak a Budakörnyéki Járási Ügyészséghez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!