Jövő nyárig már biztosan ingyen lehet hétvégente biciklit békávéztatni

2021. november 20. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2022. június 30-ig meghosszabbítja a hétvégi díjmentes kerékpárszállítás próbaidőszakát, azaz legalább jövő nyárig továbbra is minden arra alkalmas járművön ingyenes lesz a szolgáltatás szombaton, vasárnap és ünnepnapokon – derül ki a cég közleményéből.

Az ingyenes persze azt jelenti, hogy a bicikliért nem kell külön fizetni, de maguknak a bicikliseknek továbbra is rendelkezniük kell jeggyel vagy bérlettel a saját utazásukhoz. A tesztidőszak, amelyet klímavédelmi szempontok, a Budapest Restart program és a koronavírus-járvány alatt megnövekedett kerékpárforgalom miatt indított a BKK, a cég szerint eddig sikeresnek bizonyult.

A szolgáltatás minden, kerékpárszállításra alkalmas vonalat érint:

  • a H5-ös, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV vonalát;
  • a 60-as jelzésű fogaskerekűt;
  • minden Tátra típusú villamost, amelyek elsősorban a budai fonódó hálózaton – jellemzően a 41-es, az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59A, az 59B és a 61-es vonalon –, a pesti oldalon pedig az 1-es, a 12-es, a 14-es, a 28-as, a 28A, valamint a 37A vonalán közlekednek;
  • a 21-es, a 21A, a 65-ös, a 165-ös és a 212-es buszt,
  • a 77-es trolibuszt, illetve
  • a D14-es, Csepelt Soroksárral összekötő átkelőhajót.

Aki biztosra menne, indulás előtt megnézheti az útvonalán közlekedő jármű típusát a BKK FUTÁR alkalmazásban. A meghosszabbított próbaidőszakban ugyanazok a biztonsági szabályok érvényesek, amelyeket eddig is követni kellett a biciklis utazáskor, ezek részletesen megtalálhatók a BKK és a MÁV-HÉV honlapján.

Hétköznapokon a fővárosban és az agglomerációban továbbra is egy vonaljeggyel vagy kerékpárosbérlettel vehető igénybe a bicikliszállítás az arra alkalmas vonalakon. Utóbbi ára havi 540 forint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!