Niedermüller csak az ott lakók autóit engedné be Belső-Erzsébetváros egy részére

2021. november 18. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán arról írtak a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán, hogy a kerület védett övezetté nyilváníttatná Belső-Erzsébetvárost, és az önkormányzat vizsgálja azt, hogy akár 2022. július 1-től csak az ott lakók hajthassanak be autóval. Hozzátették, a képviselő-testület döntött a forgalomcsillapítás meghosszabbításáról: a próbaidőszak 2022. június 30-án ér véget. Az addig tartó bő féléves időszakban az önkormányzat a kerületben élőkkel és szakértőkkel együttműködve vizsgálja meg tehát annak lehetőségét, hogy Belső-Erzsébetvárost védett övezetté nyilváníttassa, ahová csak az ott élők hajthatnak be autóval.

Niedermüller Péter, a kerület polgármestere az Inforádiónak megerősítette, hogy ez a terv, és néhány részletet is elárult.

Elmondta például, hogy ez a kerületrész kb. a Klauzál tértől a Károly körútig terjedő zóna lenne a Wesselényi és a Király utca között, de a pontos területről még nincs döntés.

„Csak az azon a területen lakók és az ottani vállalkozások, üzletek, éttermek működését biztosító áruszállítók hajthatnak be a védett övezetbe”

– mondta Niedermüller az Inforádiónak.

Az önkormányzat erre a területre sétálóutcákat, közösségi tereket szeretne létrehozni.

„A védett övezet kialakítása a budapesti parkolási rend része, intenzív tárgyalásokra lesz szükség a fővárossal, a BKK-val, a Budapest Közúttal. (…) Az Erzsébetvárosi Önkormányzat önmagában nem tudja ezt megvalósítani, csak akkor, hogyha van egy intenzív tárgyalássorozat, aminek a végén közösen kialakítunk egy parkolási és forgalomcsillapítási rendet” – mondta a polgármester.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom