Csak szerdán három helyen volt halálos lakástűz az országban

2021. november 17. – 21:33

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán az országban három olyan lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelmet, amelyben halálos áldozat is volt.

Dobozról szerdán dél körül érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei településen egy családi ház hat négyzetméteres melléképületében tűz ütött ki. Hat tűzoltó egy járművel néhány percen belül a házhoz ért, de addigra már sem tűz, sem füst nem volt a helyszínen. A kiégett épületrészben egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni.

Rákóczifalváról arról érkezett bejelentés szerda délután, hogy valaki napok óta nem látta az egyik rokonát, ezért átment hozzá, a házban pedig egy korábbi tűz nyomai fogadták. Négy szolnoki tűzoltó egy járművel vonult ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településre. A kétszintes ház földszinti hálószobájában egy holttestet találtak, és kialudt tűz nyomai voltak láthatók. Az épület konyhájában egy elpusztult kutya is volt. A tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja. Az MTI információi szerint egy 60 év körüli nő az áldozat.

Kunhegyesen szerdán kora este gyulladt ki egy száz négyzetméteres családi ház a Pósa Lajos utcában. A ház előszobájában felhalmozott ruhák, papírok, hulladék, illetve a veranda és bútorok égtek, oltás közben két gázpalackot is kihoztak az épületből a tűzoltók, akik az épületben egy ember holttestére bukkantak.

Hétfőn a Nógrád megyei Érsekvadkerten halt meg egy ember lakástűzben. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közleményében akkor azt írta: egy lakástűznél nem a hő, hanem a mérgező füst belégzése vezet tragédiához, ezért életmentő lehet egy füstérzékelő, amely hangos sípolással figyelmeztet a veszélyre.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!