Jogi lépéseket ígér Jakab, miután lakástrükközéssel vádolta meg a Bors

2021. november 17. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Meg nem nevezett jobbikosokra hivatkozva írta meg a kormányközeli KESMA-hoz tartozó Bors, hogy információik szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke XI. kerületi Fraknó utcában bérel egy lakást, aminek bérleti költségét az Országgyűlés Hivatala fizeti, csakhogy a lap szerint Jakab nem lakik ott, hanem azt kiadta másnak a tulajdonossal együtt, akiről azt állítják, hogy Jakab jó ismerőse. A Bors azt írja: a gondnok és a lakásszomszédok sem tudták megerősíteni, h Jakab ott lakna, ellenben a gondnok szerint egy nőt szoktak ott látni.

Az ügyben kerestük Jakab Péter, akitől az alábbi választ kaptuk:

„Az Országgyűlés Hivatala minden vidéki képviselőnek biztosít munkavégzéshez a fővárosban lakást, így nekem is. A Hivatal 423.780 forintos keretet nyit meg erre, én ebből 239 ezer forintot használok fel, melyből egy negyedik emeleti, Fraknó utcai panellakást bérel nekem az Országgyűlés Hivatala.”

Jakab Péter azt állítja: a lakás tulajdonosa nem ismerőse, úgy tudja, budapesti lakos, és az ő beköltözéssel egy időben költözött el az ingatlanból, ahová csak akkor megy be, ha be kell engedni mondjuk a rovarirtót.

„A lakást csak én használom, és csak akkor, amikor a budapesti munkavégzésem indokolja, hisz azért fizeti a hivatal. Korábban a hivatal egy Etele úti panellakást bérelt nekem, ami a földszinten volt, innen költöztem fel a Fraknó utcai panellakás negyedik emeletére idén tavasszal. A tulajdonos tájékoztatása szerint a lakásban semmilyen cég nincs bejegyezve. Minden más, a fideszes propagandisták már megszokott meséje. A hazugsággal szembeni jogi lépéseket természetesen megteszem” – fogalmazott Jakab.

A Bors egyébként nagyot ment a momentumos Cseh Katalin esküvőjével is, erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!