Az amerikai nagykövetség gratulált a Budapest Pride vezetőjének az MTV EMA-díjáért

2021. november 16. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti amerikai nagykövetség gratulált a Budapest pride egyik szervezőjének, Radványi Viktóriának, amiért az MTV EMA-gálán díjat nyert, amiért az LMBTQ+ jogokért küzd.

A nagykövetség szerint az ügyvivő, Marc Dillard „személyesen láthatta és tapsolhatta meg”, ahogy Radványi átveszi a díját. Mint írják, „az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége elismeri az LMBTQI+ civil jogvédő szervezetek arra irányuló munkáját, hogy minden ember, szexuális irányultságától vagy nemi identitásától függetlenül, egyenlő bánásmódban és a törvény teljes védelmében részesüljön”.

Az idei MTV EMA szexuálisan túlfűtött LMBTQ-buli volt, amit ismét Budapesten tartottak, miután a tavalyi esemény a Covid miatt csak virtuálisan volt megtartva. A kormány provokációtól tartott, a show fellépői pedig tényleg mindent megtettek, hogy a nemzetközi sajtó attól legyen hangos, hogy Magyarországon milyen az LMBTQ-közösség helyzete. Az EMA egyik meghívott vendége Orbánnak üzent a vörös szőnyeges öltözékével. Az eseményről itt írtunk bővebben.