QR-kódos megállókat tesztel a BKK: beolvasással rögtön megtudhatjuk, mikor jön már a busz

2021. november 15. – 12:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új típusú, QR-kóddal ellátott megállónévtáblákat tesztel a BKK. A kód beolvasása lehetővé teszi, hogy az utazástervező applikáció azonnal megjelenjen a felhasználó mobilkészülékén, így biztosítva a könnyebb és gyorsabb utazást – közölte a társaság hétfőn.

Amikor a BKK ügyfelei mobileszközükkel leolvassák a QR-kódot az új névtáblákról, eljutnak a BKK FUTÁR applikáció felületére, vagy annak hiányában egy weboldalra, amely megjeleníti az adott megállóból induló járatokat. Az ügyfél így pontosabb információt kaphat arról, hogy az adott busz hol jár, mikor érkezik meg, vagy ha újra kell terveznie az utazását, ezt azonnal megteheti az alkalmazás segítségével.

A közlés szerint a FUTÁR appban hamarosan újabb fejlesztések várhatók:

  • A BKK INFO aktuális hírei is megjelennek majd, így a forgalmi információkról és a közlekedést ért változásokról is azonnal értesülhetnek az utasok.
  • Elérhetővé válik továbbá a valós idejű újratervezés, a megosztáson alapuló közlekedési eszközöket használók pedig térképen találhatják meg a gyűjtőpontokat.

A megújult táblák tesztidőszaka hétfőn indult, eleinte csak tíz megállóhelyen láthatók a QR-kódok: a Károly körút (Astoria M), a Deák Ferenc tér M három megállójában, a Március 15. tér két megállóhelyén, a Dayka Gábor utca, a Móricz Zsigmond körtér M, valamint a Dráva utca két megállójában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!