Néhol már hószállingózás is lehet a héten

2021. november 14. – 17:12

Néhol már hószállingózás is lehet a héten
Talaj menti köd Salgótarján közelében 2021. november 3-án – Fotó: Komka Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Főleg az északkeleti határnál akár hószállingózás is lehet a jövő héten. Emellett folytatódik ködös, hűvös idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

De lássuk, milyen idő lesz?

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 5 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet a borult részeken 10 fok alatt marad, másutt 11 és 13 fok közé emelkedik.

Kedden hosszabb-rövidebb napsütés főleg a középső és keleti országrészben lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, rétegfelhős részeken előfordulhat szitálás, éjjel néhol ónos szitálás. Hajnalban mínusz 5 és plusz 5, kora délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdára virradóra nagy területen képződhet köd, amely helyenként tartósan megmaradhat, némi napsütés főleg az Alföldön és az északkeleti megyékben valószínű. Több helyen előfordulhat szitálás, éjjel néhol ónos szitálás. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 4 fok között, a kora délutáni órákban 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön főleg az északkeleti országrészben maradhatnak erősebben felhős körzetek, másutt kisüthet a nap. Többfelé előfordulhat szitálás, Hajnalban, majd a péntekre virradó éjszaka az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső. Éjszaka, hajnalban az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.

Szombaton változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, csak elvétve lehet kisebb eső, zápor. A minimumok mínusz 2 és plusz 6, a maximumok 7 és 14 fok között alakulnak.

Vasárnap szórványosan előfordulhat eső, zápor. Hajnalban mínusz 4 és plusz 4, a kora délutáni órákban 6 és 12 fok közötti értékek várhatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!