November kapui megnyílnak, s beömlik rajtuk a köd

2021. november 13. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

„November kapui megnyílnak,
s beömlik rajtuk a köd,
száraz völgyét, vékonyka csemetefáit
áztatja késve jött eső...”

írta Bisztray Ádám: November kapui című versében. Ha nem akarja elolvasni az elkövetkező napok időjárásáról szóló cikkünket, akkor ennyit is elegendő tudnia, becsukhatja az oldalt.

Ha mégis úgy dönt, hogy részletesen szeretné tudni, mi vár ránk, akkor íme:

Szombaton a középső tájakon tartósan megmaradhat a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet, írja az Időkép előrejelzése. A Dunántúlon és a középső tájakon helyenként előfordulhat szitálás, csendes eső keleten és délen várható több napsütés. Napközben 6-13 fok valószínű.

Vasárnap mínusz 3- plusz 7 fokra ébredhetünk, többfelé felhős lesz a reggel és foltokban köd alakul ki, de már kevesebb helyen valószínű tartós köd. Eső, zápor főként a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő. A legtöbb napsütés keleten lehet. A csúcsértékek 8-14 fok között alakulnak.

Hétfőn mínusz 4- plusz 5 fok lesz hajnalban, a helyenként kialakuló pára-, ködfoltok a Dunántúlon maradhatnak meg tartósabban. Délután itt marad felhős az idő, máshol sok napsütés ígérkezik. Napközben 8-13 fokra van kilátás.

Kedden mínusz 4 – plusz 5 fok ébreszt minket, a reggeli köd keleten lehet kiterjedtebb, de ott délutánra napos lesz idő. Tartósabban felhős a nyugati tájak felett lehet az ég, de csapadék nem várható. A keleti, délkeleti szél a Dunántúlon és délen élénk, néhol erős lehet. Maximum 7-13 fokra számíthatunk.

Ha lelkét még ezután sem borította be kellően a szürkeség, hallgassa meg Mensáros László előadásában Babits Mihály Ősz És Tavasz Között című versét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!