Szentkirályi Alexandra is esélyes lehet a Fidesz alelnöki posztjára

2021. november 13. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap 1470 küldött részvételével tartja XXIX. tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol szavaznak a pártelnökről, valamint négy alelnökéről. Hollik István, a párt kommunikációs vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, a küldötteken kívül hatszáz meghívott vendég lesz jelen a kongresszuson, többek között diplomaták, tudósok, művészek és sportolók. Az esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek.

A pártelnöki pozícióra egyetlen jelölt van Orbán Viktor személyében, őt legutóbb két éve, egyhangúlag választották vezetőnek a küldöttek. Két éve alelnököknek Novák Katalint, Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot választották meg. Mivel miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig az alelnöki posztot, ezért Novák Katalin helyett most új alelnököt választanak.

Erre a pozícióra Koncz Zsófia, a tavalyi szerencsi időközi választáson megválasztott országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is eséllyel pályázhat.

A kongresszuson a kormány tagjai közül beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Deutsch Tamás, a párt EP-képviselője, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar falu program kormánybiztosa. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Orbán Viktor várhatóan fél három körül fogja megtartani a beszédét.

Az eseményen nem kötelező a maszkhasználat, de szükséges az oltási igazolvány megléte. Hollik szerint a kongresszuson részt vevő küldöttek, valamint a meghívott vendégek közül mindenki be van oltva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!