Jön a hidegfront, zivatarok kísérik útját

2021. november 3. – 20:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hidegfront érkezik hajnalban, hatására csaknem az egész országban zivatarokra lehet számítani, írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése alapján.

Az OMSZ – egy átlagos novembertől nem túl megszokott módon – veszélyjelzést is adott ki a front és a zivatar miatt. Jelzésük alapján az érkező hidegfrontot a nyugati határ mentén kisebb eséllyel kísérheti eső, zápor és zivatar: míg ezek előfordulása napközben az ország délnyugati és középső felében, később pedig délkeleten is nagy valószínűségű lesz.

Legnagyobb eséllyel a Kaposvár–Balassagyarmat és Baja–Ózd vonal közötti területeken 10, helyenként akár 20 milliméternél is több csapadék hullhat. Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés megyére az egy nap alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, Békés és Csongrád-Csanád megyében pedig erős szélre figyelmeztettek.

Az előrejelzés alapján a hőmérséklet is igen szeszélyes lesz, a hajnali 9–13 Celsius-fok napközben akár 23 fokig is felkúszhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!