483 fát vágnak ki a Korányi kórház felújítása miatt

2021. november 3. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Fásítási programot hirdet a budapesti Hegyvidék önkormányzata, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel együttműködve ötszáz fát ültet a városrészben, miután az egészségügyi intézmény területén majdnem ugyanennyi fa kivágására kért engedélyt a beruházó – tájékoztatta a XII. kerületi önkormányzat szerdán az MTI-t.

Az Egészséges Budapest Program keretében nemrég megkezdődött a pulmonológiai intézet teljes megújítása. A kiemelt állami beruházás során összesen 483 fa kivágására nyújtottak be kérelmet az ügyben illetékes kerületi önkormányzathoz. Az önkormányzat hosszas egyeztetést folytatott arról, hogy a lehető legkevesebb fát vágják ki, az intézmény azonban jelezte, hogy a megjelölt mennyiség szükséges a beruházáshoz.

A fák kivágása után az önkormányzat új fásítási programot hirdet, és a környezetvédelem iránt ugyancsak elkötelezett Korányi kórházzal együttműködve ötszáz új fát ültetnek a Hegyvidéken.

Az intézmény kétszáz fát helyben pótol, háromszázat pedig a városrész különböző közterületein ültetnek el. Kiemelték: a kerületi önkormányzat álláspontja az, hogy az emberélet, az egészség a legfontosabb a világon, így minden olyan beruházást támogatni kell, amely segíti a sikeres, életet mentő gyógyító munkát. Ugyanakkor az egészség és az élhető jövő szempontjából a környezetünk megóvása is kiemelten fontos, tették hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!