Vádat emeltek hét ember ellen, mert elraboltak, fogva tartottak és súlyosan bántalmaztak egy férfit Budapesten

2021. november 3. – 10:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fennálló tartozás miatt még tavaly nyáron, egy 48 éves férfi utasítására (ő adta a kölcsönt) elraboltak egy férfit az otthonából, majd egy XVII. kerületi autószerelő-műhelyben fogva tartották, bántalmazták, és 20 millió forint váltságdíjat követeltek érte. Az ügyben hét ember ellen most emeltek vádat – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-t szerdán.

A hét vádlott a férfit azzal fenyegette, hogy megölik és bántják a családját, majd, hogy ne tudjon elmenekülni, eltörték a sípcsontját egy farúddal. A férfi nem tudta kifizetni a követelt összeget, de megígérte, hogy nem tesz feljelentést, és sérülései okaként egy motorbalesetet nevez meg. Így aztán végül másnap autóval a XVI. kerületi, Csömöri úti felüljáróhoz vitték, és ott kitették.

A férfi hazament, de később életveszélyes sérülésekkel kórházba került, ám még ide is utánajött a 48 éves férfi és egyik társa, hogy megfenyegessék családja bántalmazásával.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberrablás, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablás, valamint életveszélyt okozó testi sértés miatt nyújtott be vádiratot. A főügyészség végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!