Budán lesz a mezőhegyesi Ménesbirtokot üzemeltető alapítvány központja

2021. november 3. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt korábban bejelentették, a kormánybiztos Lázár János irányítása alá tartozó mezőhegyesi Ménesbirtok is alapítványi formában működik tovább, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány üzemelteti majd – Budapestről, mert a székhelye a II. kerületben, a Pasaréti úton lesz, valamivel több mint 200 kilométerre Mezőhegyestől – írja a hvg.hu.

A kuratórium elnöke Lázár János lett, a Portfolio szerint tagnak választották ide Csányi Attilát, Csányi Sándor fiát, aki a Ménesbirtok igazgatótanácsában is felbukkant, Kerezsi Miklós agrárvállalkozót, Balczó Barnabást, aki Lázár kabinetfőnöke volt, de most már vidéki nagyberuházásokkal is foglalkozik, illetve Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától.

A cégbíróság csak nemrég, október 27-én jegyezte be a Jövő Nemzedék Földje Alapítványt. Cél szerinti besorolásáról a cégbírósági bejegyzésben azt írják, hogy a szervezet, a gazdaságfejlesztési és munkaügyi tevékenységen belül, az idegenforgalom fejlesztését, a munkanélküliség kezelését és a szociális foglalkoztatást is szem előtt tartja, írja a lap.

A Telex április végén elment egy napra forgatni a választókerületében Lázár Jánossal, a Fidesz Csongrád megyei országgyűlési képviselőjével, aki noha a kormányzásból 2018-ban kivonult – egyesek szerint inkább kiesett –, ma kormánybiztosként mégis gigantikus vidéki projekteket felügyel. Itt bejutottunk a mezőhegyesi ménesbirtok különböző egységeibe, de a hosszú találkozás lehetőséget adott arra, hogy olyan kérdéseket is feltegyünk egy fideszes politikusnak, amelyekre évek óta nem volt lehetőség a magyar politikai nyilvánosság szűkre szabott keretei között:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!