Üllő és Monor között újra teljes sebességgel járhatnak a vonatok

2021. október 30. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Befejeződtek a nappali munkálatok a ceglédi vonalon, az Üllő és Monor közötti szakasz pályafelújításán, így az arra járó vonatok újra zavartalanul és sebességkorlátozások nélkül közlekedhetnek, idézte az MTI a MÁV közleményét.

A ceglédi (100a) vasútvonal Üllő–Monor szakaszának felújítása augusztus végén kezdődött, az ütemtervnek megfelelően haladnak a munkákkal.

Szombat hajnalban megszűnt a nappali vágányzár, de novemberben még éjszaka dolgoznak a vonalon, ezért a késő esti vonatok helyett még pótlóbuszok közlekednek.

A tizennyolc kilométernyi vágány átépítésén, a váltócseréken és a felsővezeték-karbantartási munkálatokon túl a monori, a vecsés-kertekaljai és a Hosszúberek-Péteri megállók hangos utastájékoztatási rendszerét is újra cserélték.

A monori állomáson a meglévő pályainfrastruktúrát felújították, és az útátjárót is átépítették. Üllőn átépítették a fővágányokat, a váltókat is kicserélték, megerősítik a felsővezeték-hálózatot. Mindkét állomáson megújul a biztosítóberendezés.

A szakasz felújításához kapcsolódóan novemberben még Vecsés és Monor állomásokon zajlanak a felsővezetéket és a biztonsági berendezést érintő befejezőmunkák, ezeket éjszakánként végzik el, de nagyobb zajhatás már nem várható. Azonban emiatt november 2-től 26-ig a Nyugati pályaudvarról 23.43-kor és a 0.43-kor induló vonat utasait Pestszentlőrinc és Pilis, a Szolnokról 22.25-kor induló vonat utasait Pilis és Pestszentlőrinc között pótlóbuszok szállítják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!