40 millió forintot kaptak a Békemenet szervezői a Szerencsejáték Zrt. leánycégétől

2021. október 28. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. (SZNP) honlapján közzétett szerződéslista szerint júliusban 40 millió forintot adtak a Békemenet szervezőinek – írja az Átlátszó.hu. A Civil Összefogás Fóruma (CÖF) mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) korábban két részletben kapott 170 milliót az SZNP-től, és idén a szintén állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank is megtámogatta őket 25 millió forinttal – írja a blog.

A cég szerződéslistájából látszik az is, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségnek közel 630 millió forintot fizettek ki a nyár közepén.

Az Átlátszó szeptember végén írt arról, hogy a CÖKA tulajdonában álló Kövess minket 2022 Kft. finanszírozza a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” feliratú plakátokat, amelyekkel a Fidesz azonos nevű aláírásgyűjtéséhez csatlakoztak. A plakátokra egyébként adományokat is vártak azzal a felhívással, hogy „aki nem akarja, hogy Gyurcsány Ferenc visszatérjen a hatalomba, támogassa a plakátkampányt”.

A CÖF szervezte az október 23-i Békemenetet, amire szombaton már délben nagyon sok busz érkezett vidékről. Jó pár egyházi iskola saját buszával hoztak embereket, illetve sok kisbuszon a Magyar Falu Program matricája volt látható. A Békemenet bevallottan nemcsak 1956-ra, hanem a 2006. október 23-i tüntetés elleni agresszív rendőri fellépésre is emlékezett, a menet útvonalát is így alakították ki. A Nemzeti Múzeumnál 2006-os jelenetsorokat vetítettek, az Astoriánál egy korabeli vízágyút is kiállítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!