Ha Szentendrén kövekkel akadályozza a parkolást, 20 000 forintra büntethetik naponta

2021. október 26. – 21:44

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenőrzéseket indított a szentendrei Hatósági Iroda a házak elé lerakott nagy méretű kövek és egyéb tárgyak miatt, amelyek akadályozzák a parkolást, vette észre a hvg.

Változatosan próbálják a lakók megakadályozni, hogy a házuk elé parkoljanak, a kövek helyett van, ahol kaspók, farönkök, mindenféle díszek vannak a kerítés előtt, amik amellett, hogy akadályozzák a parkolást, balesetekhez is vezethetnek. Kiemelik, hogy elsősorban a mentősöknek, tűzoltóknak, hókotróknak lenne fontos biztosítani a félrehúzódási lehetőséget és a házak akadálymentes megközelítését.

A ház előtti területet mindenféle tárggyal vagy kövekkel telepakolni egyébként szabálytalan is amellett, hogy veszélyes. Az engedély nélküli közterület-használat vagy engedélytől eltérő közterület-használat esetén legalább 20 ezer forintot kell közterület-használati díjként megfizetni mindennap, amikor bizonyítható az engedély nélküli közterület-használat.

A Hatósági Iroda első körben felszólító levelet küld ki a Barackos-Cseresznyés-Egres út és a Barackvirág utcai ingatlanok tulajdonosainak Szentendrén, ezekben az utcákban ugyanis legalább 40 parkolásgátlót találtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!