Telefonos segítséggel és egy iskolai defibrillátorral sikerült megmenteni egy férfit Debrecenben

2021. október 26. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Drámai életmentés egy debreceni tornateremben – így számolt be az Országos Mentőszolgálat arról, hogy telefonos segítséggel és egy iskolai defibrillátorral sikerült megmenteni egy 50 év körüli férfi életét hétfőn.

A beszámoló szerint a férfi egy baráti társasággal kosarazott egy gimnázium tornatermében, amikor hétfő este mindenféle előzetes panasz nélkül összeesett a pályán. Ekkor azonnal mentőt hívtak hozzá a társai, és a mentésirányító útmutatása alapján megvizsgálták a már nem lélegző férfit.

Az iskolában szerencsére volt nyilvános defibrillátor, az OMSZ szerint „a pillanatokon belül érkező készülék életmentőnek bizonyult, több sokkot is sikerült vele leadni, mielőtt a perceken belül kiérkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták az ellátást. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak, és a defibrillátor használatának köszönhetően, az életmentés rövid időn belül sikerre vezetett és a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba”.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass