15 éves fiút ütött meg egy biztonsági őr az Újpest meccsén

2021. október 26. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomozást indított a rendőrség garázdaság vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy újpesti ügy miatt, erősítette meg a rendőrség a Telex kérdésére. Mint a Blikk korábban írta, a szóban forgó eset az Újpest Fehérvár elleni meccsén történt, ahol Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő szerint egy biztonsági őr megütött egy 15 éves fiút.

Szabó arról számolt be, hogy „az első játékrészben nem volt probléma”, de a második félidőben a biztonságiak szóltak a szurkolóknak, hogy „nem lehet a tribünön állni”.

„Ebből alakult ki a szóváltás, s káromkodva, gorombán beszéltek a hat-hét tizenéves sráccal. (…) Aztán, amikor már elcsendesedett volna a helyzet, egyikük, tőlem két méterre, arcon ütött egy 15 éves fiút”

– fogalmazott Szabó. A képviselő az esetről videót is készített, ez alapján tett feljelentést a rendőrségen, illetve az ügy kivizsgálását kérte Varju László újpesti országgyűlési képviselőtől és Déri Tibor polgármestertől is. Varju azt mondta, megkapta Szabó levelét, de több információra van szüksége egyelőre. Déri Tibor polgármester szerint nem az önkormányzat hatásköre az ügy.

Szabó szerint mivel a biztonsági őr „nem viselt mellényt és azonosítója, jelvénye se volt”, ezért „nem is léphetett volna fel a szurkolókkal szemben”. Szabó, illetve egy másik szemtanú is azt mondta a lapnak, hogy a fiú részéről nem történt semmi olyan, ami tettlegességre adott volna okot.